Pe 30 iulie, AVISSO vă invită să semnaţi Scrisoarea Prieteniei!

Duminică, 30 iulie 2017, începând cu ora 10:00, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, AVISSO, alături de partenerii săi (Primăria Municipiului Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, World Vision România, Rotary, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, Camera Auditorilor Financiari din România) invită comunitatea locală să sărbătorească, din nou, Ziua Internațională a Prieteniei, alături de 40 de copii din centre de plasament și 40 de copii din mediul rural.

În acest an, pentru Ziua Internațională a Prieteniei, ne propunem ca reprezentanții companiilor ieșene, reprezentanții instituțiilor publice precum și jurnaliști, să semneze Scrisoarea Prieteniei: un angajament de prietenie față de unul dintre copiii care vor fi prezenți la Ziua Prieteniei. Ne dorim ca această scrisoare să reprezinte un punct de pornire pentru o prietenie de lungă durată între copiii din centrele de plasament sau din medii defavorizate și membrii comunității locale.

Mirabela Miron 1_22„Pentru copiii din mediul rural, vara nu este decât o lungă așteptare. Iar, de cele mai multe ori, așteptarea se transformă în muncă și sacrificii, în speranța că primul clopoțel îi va regăsi în bănci, pregătiți pentru un nou an școlar. Pe de altă parte, se poate ca într-un centru de plasament copiii să primească tot ce au nevoie pentru a trăi: au un acoperiș deasupra capului, o masă caldă în fiecare zi, posibilitatea de a merge la școală. Însă acești copii nu au o familie iar eu cred că orice copil are dreptul să se simtă iubit, îngrijit și protejat. De aceea, vă invit ca anul acesta, pe 30 iulie, de Ziua Internațională a Prieteniei, să ne împrietenim cu toți acești copii și ca fiecare dintre noi să semneze Scrisoarea Prieteniei, un angajament că îi va oferi acelui copil tot sprijinul necesar pentru a începe școala: îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare dar, cel mai important, prietenia sa. O investiție și un sprijin real pentru o educație solidă înseamnă o investiție în viitorul comunității noastre și atingerea menirii noastre ca oameni!“, declară Mirabela Miron, preşedinte AVISSO.

Scopul activității este de a crește nivelul de toleranță și acceptare din partea comunității cu privire la copiii defavorizați proveniți din centrele de plasament sau din medii defavorizate. Credem că prin inițierea unei relații de corespondentă între copii și un membru al comunității, vom obține un impact benefic în viața copiilor, vom contribui la dezvoltarea lor personală, creșterea încrederii în sine și a abilităților de relaționare cu cei din jur.