Noi apeluri de finanțare cu lansare în toamna anului 2019

Comisia Europeana lanseaza un apel de mare interes pentru industria textila din tara noastra: „Textile inovatoare – sa reinventam moda”. Acesta va fi lansat pe 15 octombrie 2019 si va ramane deschis pana pe 22 ianuarie 2020. Este vorba despre o actiune de inovare, cu un buget maxim de 7 milioane de euro si o rata de cofinantare de 70% (entitatile non-profit nu trebuie sa suporte cofinantare).

Scopul apelului este sa incurajeze dezvoltarea de tehnologii si crearea unei economii a textilelor bazata pe inovare, dezvoltare sustenabila si tesuturi biodegradabile, pornind de la principiile economiei circulare, prin utilizarea eficienta a resurselor, imbunatatirea radicala a reciclarii, eliminarea treptata a tesaturilor din mase plastice si accelerarea adoptarii si implementarii de business modele bazate pe dezvoltarea circulara sustenabila.

Consortiul care depune aplicatia trebuie sa fie format din minim trei entitati din tari diferite (membre ale UE sau asociate in cadrul Programului Orizont 2020).

 

Programul Orizont 2020 va lansa in luna octombrie Apelul „Soluri sanatoase pentru o productie alimentara sanatoasa” in cadrul temei generale nr. 9 – „Securitate alimentara, agricultura sustenabila, cercetare in silvicultura, industrie marina, ape interioare si bioeconomie”.

Apelul va fi deschis intre 15 octombrie 2019 si 22 ianuarie 2020, aplicatiile putand fi depuse de catre asocieri formate din cel putin trei entitati juridice din tari diferite (membre ale UE sau asociate in cadrul Programului Orizont 2020).

Bugetul maxim este de 5 milioane de euro, 100% nerambursabili (fiind vorba despre o Actiune de Cercetare si Inovare, nu se solicita cofinantare din partea beneficiarilor).

Aplicatiile depuse trebuie sa analizeze strategii de remediere / imbunatatire a solurilor si sa evalueze utilizarea sustenabila a ingrasamintelor avand in vedere aspectele socio-economice si pe parte de mediu inconjurator relevante. De asemenea, aplicatiile trebuie sa aiba in vedere evaluarea de instrumente si metode pentru a creste calitatea solurilor si alimentelor produse, aspectele privind degradarea solurilor si prevenirea acestui fenomen. Aplicatiile trebuie sa porneasca de la proiectele finantate in trecut in cadrul cooperarii UE – China cu privire la soluri.

 

Tot intre 15 octombrie 2019 si 22 ianuarie 2020 va fi deschis Apelul „Consolidarea ecosistemului de cercetare si inovare agro-ecologica in Europa” din cadrul temei generale nr. 9 – „Securitate alimentara, agricultura sustenabila, cercetare in silvicultura, industrie marina, ape interioare si bioeconomie” a Programului Orizont 2020.

Bugetul avut in vedere pentru o aplicatie este de 2 milioane de euro, fiind vorba despre o Actiune de Coordonare si Suport in cadrul careia trebuie sa participe cel putin o entitate juridica dintr-o tara membra UE sau asociata, cu o finantare nerambursabila de 100%.

Aplicatiile depuse trebuie sa dezvolte structura unei retele europene de living labs si infrastructuri de cercetare pe parte de productie si procesare agro-ecologica.

 

Detalii de contact:
Ana Maria Icătoiu
anamaria.icatoiu@avisso.euCall Now Button