BERD lansează o platformă online de consultanță pentru micile afaceri

 

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991, după prăbuşirea comunismului în Europa, în scopul consolidării economiilor de piaţă şi democraţiilor în 38 de ţări din sud-estul Mediteranei, Europa Centrală și de Est, până în Asia Centrală. Banca este deţinută de 69 de ţări şi două instituţii interguvernament ale (Uniunea Europeană/UE şi Banca Europeană de Investiţii/BEI). Mandatul atribuit BERD la înfiinţare stipulează faptul că instituţia va colabora doar cu statele care adoptă principii de guvernare democratice.

 

 

 

 

BERD lansează o platformă online de resurse de învățare și consultanță pentru a ajuta companiile micro, mici și mijlocii în timpul pandemiei de coronavirus, programul având ca scop susținerea a peste 10.000 de companii din 30 de țări, informează instituția financiară internațională, citată de Agerpres. Platforma oferă consultanță specializată pentru a gestiona fluxul de numerar, furnizorii și personalul în situație de criză.

Programul BERD ” Know How to…in a Crisis ” , găzduit pe platforma Băncii, The Know How Academy, reprezintă o resursă centralizată de învățare prin care antreprenorii pot accesa asistența practică, inclusiv materiale educaționale și consultanța privind managementul crizei din partea experților din industrie și pot participa la forumuri de discuții.

Platforma va oferi informații locale specifice privind suportul financiar disponibil din partea guvernelor și băncilor din 30 de economii în care investește BERD.

 

Lansat de BERD ca parte din sprijinul adițional oferit companiilor în cadrul crizei actuale, programul se va concentra pe cinci piloni esențiali ai afacerilor:

  • Managementul crizei – Clienți și furnizori,
  • Managementul crizei – Elementele esențiale ale managementului financiar,
  • Managementul crizei –  finanțarea firmei,
  • Managementul Crizei – Personalul – resursa esențială,
  • Managementul Crizei – Provocări legate de management și leadership.

 

Primul modul, „Managementul crizei: Clienți și furnizori”, deja disponibil, oferă sfaturi privind mobilizarea lanțului de aprovizionare și atragerea veniturilor. Celelalte patru module vor fi disponibile în scurt timp. Toate resursele vor fi disponibile în limbile arabă, engleză, rusă, ucraineană și turcă, se precizează în comunicatul citat.

BERD va lucra cu bănci partenere și grupuri de sprijin ale afacerilor din regiunile sale, pentru a implementa programul în 30 de țări, cu scopul de a atrage peste 10.000 de reprezentanți ai IMMM-urilor, de a le oferi resurse educaționale, schimb de cunoștințe și consultanță specializată în următoarele luni.

 

Inițiativa este finanțată de Uniunea Europeană (inclusiv prin Platforma europeană de consiliere în materie de investiții), Kazakhstan și EBRD’s Small Business Impact Fund (Coreea, Elveția, Italia, Japonia, Luxemburg, SUA, Suedia, Taipei China).

 

Mark Davis, Director Regional BERD pentru România și Bulgaria a declarat: “BERD s-a angajat să sprijine micile afaceri în această perioadă fără precedent și să le ajute să dezvolte rezistența necesara pentru a depăși provocările și a fundamenta o recuperare puternică. Indiferent de dimensiunea companiei, platforma BERD este proiectată să ofere o mână practică de ajutor.”

BERD este o bancă multilaterală care susține dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 38 de economii din trei continente. Banca este deținută de 69 de țări, precum și de UE și BEI. Investițiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile sale în economii competitive, inclusive, bine guvernate, verzi și integrate.

 Call Now Button