Dacă ai un start-up sau IMM şi ai o soluție inovatoare pentru combaterea focarului Coronavirusului

Comisia Europeană solicită start-up-urilor și IMM-urilor cu tehnologii și inovații care ar putea ajuta în tratarea, testarea, monitorizarea sau alte aspecte ale focarului Coronavirusului să aplice urgent la următoarea rundă de finanțare de la Consiliul European de Inovare.

Termenul limită pentru depunerea cererilor la EIC Accelerator este miercuri, 18 martie, ora 17:00 ( ora local Bruxelles).  Cu un buget de 164 milioane de euro, acest apel înseamnă că nu există priorități tematice predefinite, iar solicitanții cu inovații relevante pentru Coronavirus vor fi evaluați la fel ca ceilalți solicitanți. Cu toate acestea, Comisia va încerca să urmărească rapid acordarea de subvenții EIC şi finanțe mixte (combinarea subvențiilor şi investițiilor în capitaluri) inovațiilor relevante pentru Coronavirus,  precum și să faciliteze accesul la alte resurse de finanțare și investiții.
EIC susține deja o serie de start-up-uri şi IMM-uri cu inovații relevante pentru Coronavirus, care au acordat finanțare în etapele anterioare. Acesta include proiectul EpiShuttle pentru unități specializate de izolare precum m-TAP pentru tehnologia de purificare a aerului şi proiectul MBENT de urmărire a răspândirii unui virus în timpul unei epidemii.Call Now Button