Programul „Casa Eficientă Energetic”

Ministerul Mediului a lansat în consultare publică un program foarte așteptat de către mulți dintre români: de subvenții pentru eficientizarea energetică a locuințelor unifamiliale. Prin programul „Casa Eficientă Energetic”, persoanele fizice pot primi o finanțare nerambursabilă de până la 70.000 lei pentru a-și face locuința pe care o au în proprietate mai eficientă energetic, deci cu un consum mai mic de energie, mai confortabilă și cu emisii mai mici de dioxid de carbon.

Cu un buget total anunțat de circa 100 milioane de euro, programul va putea fi accesat de aproximativ 9.000 de proprietari de locuințe unifamiliale din România, când va fi implementat. Obiectivele programului sunt creşterea performanței energetice și/sau utilizarea energiei regenerabile în locuințele unifamiliale existente, situate într-un imobil-construcție având regim de înălțime maximum P+2E. Autoritatea desemnată de implementarea proiectului este Administraţia Fondului pentru Mediu.

 

Cel mai important, prima se va acorda în trei praguri de finanțare: primul – de 40.000 lei, al doilea – în sumă de 55.000 lei, al treilea – în sumă de 70.000 lei. 

  • Finanțarea nerambursabilă se acordă pentru creșterea cu cel puțin a unei clase energetice față de nivelul prezentat în cererea de finanțare, precum și în funcție de încadrarea tuturor indicatorilor în pragurile de finanțare descrise mai jos, fără a depăși 60% din costul total de investiție pentru implementarea măsurilor de creștere a performanței energetice a clădirii, astfel:

Casa Eficienta Energetic _1 

IMPORTANT: Finanţarea se acordă doar pentru cheltuieli efectuate în cadrul locuințelor existente. Nu se acordă finanțare imobilelor aflate în construcție. În cadrul programului se poate obține o singură dată finanțare pentru un imobil identificat cu număr cadastral și carte funciară, într-o localitate.

 Call Now Button